​Zrazy zawijane à la Radecki

​Zrazy zawijane à la Radecki
​Zrazy zawijane à la Radeckimateriały prasowe
​Zrazy zawijane à la Radecki
​Zrazy zawijane à la Radeckimateriały prasowe

Składniki

  • 1-1,5 kg wołowiny na zrazy,
  • kilkanaście pieczarek lub grzybów leśnych do sosu i farszu,
  • 2 cebule,
  • sól,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • listek laurowy,
  • kilka ziarenek pieprzu,
  • garść siekanego koperku,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • łyżka mąki
  • opcjonalnie: 50 ml czerwonego wina lub kieliszek wódki, bulion

Zrazy zawijane à la Radecki - przygotowanie

"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"
"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"materiały prasowe
„Ewa gotuje”: StroganowPolsatPolsat
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?