Zupa fasolowa z papryczką chili
Papryczka chili dodaje przyjemnej ostrości dobrze nam znanej zupie fasolowej.

Składniki
- 2 l bulionu mięsnego
- 4 ziemniaki
- 4 marchewki
- por
- 2 pietruszki
- pół selera
- pół szklanki fasoli białej
- pół szklanki fasoli czerwonej
- słoik domowego przecieru pomidorowego
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- 4 papryczki chili
- śmietana
- listek laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sok z cytryny
Obie fasole mocz w zimnej wodzie przez całą noc. Ziemniaki, marchewki, por, pietruszki i seler obierz, umyj i drobno pokrój. Zalej wodą i wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wlej bulion i całość zagotuj.Następnie dodaj domowy przecier z pomidorów i łyżkę koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Wsyp odcedzoną białą i czerwoną fasolę. Do zupy wlej śmietanę wymieszaną z odrobiną soli i sok z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 15 minut. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili. Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!Zobacz także: