Reklama

Zupa gulaszowa na ostro

Idealny przepis na poświąteczne danie: z tego, co masz pod ręką, łatwo przyrządzisz coś pysznego! Polecamy przepis na pożywną, pikantną zupę gulaszową.

Składniki

  • 50 dag łopatki
  • 1 l bulionu
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 4 ziemniaki
  • 15 pieczarek
  • 1 marchew
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, tymianek, słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wsypać tymianek, paprykę słodką, posiekane chili, wymieszać, smażyć 1 min. 

2. Do mięsa wlać wrzący bulion, przykryć, dusić godzinę na średnim ogniu. 

3. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę, paprykę w paski, pieczarki na połowę. Dodać do zupy w połowie duszenia mięsa razem z koncentratem pomidorowym. 

4. Natkę opłukać, posiekać, dodać do zupy, doprawić pieprzem i solą.

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy