Zupa kalafiorowa
Tania, łatwa w przygotowaniu i taka dobra!

Składniki
- 50 dag szpondra
- 3 marchewki
- papryczka chili
- 6 ziemniaków
- 2 listki laurowe
- kalafior
- pietruszka
- 3 ziela angielskie
- śmietana
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie.Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora. Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem. Udekoruj pokrojoną drobno papryczką chili.Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!
Zobacz także: