Zupa koperkowa

123RF/PICSEL

Składniki

Składniki na 4 porcje:

  • 1 litr wywar warzywny
  • sól
  • 1-2 sztuki marchewka
  • 1 pęczek koperek
  • 2 łyżki masło
  • 1 szklanka kwaśna śmietana
  • 60 dag ziemniaki
  • pieprz
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1 sztuka por
3-4 osób

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por oczyścić, pociąć w krążki, zeszklić na maśle. Marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce. Do gorącego wywaru dodać warzywa. Gotować, aż warzywa będą miękkie, wrzucić por. Doprawić. Na końcu dodać do zupy siekany koperek i zahartowaną śmietanę.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas