Reklama

Zupa krem z kukurydzy

Przyrządzaj potrawy ze świeżych i tanich o tej porze roku warzyw oraz owoców. Przyprawiaj je ziołami.

Składniki

  • kolba lub puszka kukurydzy
  • ziemniak
  • litr bulionu
  • śmietana
  • papryczka chilli
  • łyżka masła
  • łyżka natki
  • po pół łyżeczki kurkumy i imbiru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kukurydzę podduś na maśle. Dodaj bulion i pokrojony w kostkę ziemniak. Dopraw kurkumą, imbirem, solą oraz pieprzem. Gotuj 25 minut.

2. Odłóż łyżkę ziaren kukurydzy do dekoracji, a resztę zmiksuj. Na talerzach posyp zupę posiekaną papryczką, natką, ziarnami i polej śmietaną.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy