Zupa marchewkowa
Słodycz tej zupy doskonale przełamuje pokruszony ser pleśniowy, który rozpływa się pod wpływem ciepła.

Składniki
- 1 kg marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 papryczki chili
- mleczko kokosowe
- sól
- gałka muszkatołowa
- 1 l bulionu
- pieprz
- 2 łyżki oliwy
- ser pleśniowy typu brie
Pokrojone warzywa podsmaż w garnku na odrobinie oliwy. Następnie wlej gorący bulion. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj całość na gładki krem. Wlej mleko kokosowe, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Krem udekoruj serem pleśniowym. Liczy się każda złotówka! Wesprzyj Orkiestrę na pomagam.interia.plZobacz także: