Reklama

Zupa marchewkowa

Słodycz tej zupy doskonale przełamuje pokruszony ser pleśniowy, który rozpływa się pod wpływem ciepła.

Składniki

  • 1 kg marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chili
  • mleczko kokosowe
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 1 l bulionu
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • ser pleśniowy typu brie

Pokrojone warzywa podsmaż w garnku na odrobinie oliwy. Następnie wlej gorący bulion. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj całość na gładki krem. 

Wlej mleko kokosowe, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Krem udekoruj serem pleśniowym. 

Liczy się każda złotówka! Wesprzyj Orkiestrę na pomagam.interia.pl

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy