Reklama

Zupa meksykańska

Rozgrzewająca i sycąca.

Skład na 4 porcje: 500 g mielonego mięsa, 2 cebule, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego, puszka czerwonej fasoli, puszka soi, puszka kukurydzy, 2 łyżki majeranku, kostka rosołowa, łyżka ziół prowansalskich, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól, 3 ząbki czosnku.

Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy.

W dużym i szerokim garnku gotujemy litr wody. Wrzucamy kostkę rosołową i mięso z cebulą. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, soję i majeranek. Dolewamy tyle wody, by wszystkie składniki były przykryte. Gotujemy ok. 20 minut.

Reklama

Następnie przyprawiamy rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, by mięso nie przywierało do dna garnka. Gotujemy 30 minut. Podajemy na gorąco.

Rewia
Dowiedz się więcej na temat: zupa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy