Reklama

Zupa z grzybami

Ta zupa to symbol lata.

Składniki

  • 10 dag wędzonego boczku wieprzowego
  • 50 dag kurek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 3/4 bulionu mięsnego
  • 1/8 I kwaśnej śmietany
  • szczypta chili
  • sól i pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania znajdziesz na kolejnej stronie >>>

Przygotowanie:

1. Kurki opłucz, zalej szklanką wody, posól i gotuj 15 minut. Wywar z grzybów zlej do naczynia, a grzyby odsącz na sitku. Boczek i obraną cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę.

2. Grzyby podsmaż na roztopionym maśle, na średnim ogniu, po czym przełóż je do innego naczynia. Cebulę i boczek oprósz mąką i usmaż na pozostałym na patelni tłuszczu. Następnie wlej wywar z grzybów i bulion. Całość dobrze wymieszaj i zagotuj. 

3. Pod koniec gotowania wrzuć grzyby i doprowadź całość do wrzenia. 

4. Przed podaniem dodaj śmietanę do zupy i posyp ją majerankiem.
Zobacz także:

Reklama


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: przepis | zupa | kurki | grzyby
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy