Reklama

Zupa z rzeżuchy

Polecamy przepis na lekką zupę rzeżuchową, która idealnie komponuje się z początkiem wiosny.

Składniki

  • szklanka rzeżuchy
  • 3 duże ziemniaki
  • 4 jajka na twardo
  • łyżka masła
  • litr bulionu warzywnego
  • 4 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej gorącym bulionem i gotuj aż będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzuć rzeżuchę. 

2. Gdy całość lekko przestygnie, dodaj masło. Zmiksuj. Jeszcze raz zagotuj, dodaj śmietanę i przyprawy. Jajka przekrój na połówki. Włóż do talerzy i zalej zupą. Udekoruj listkami rzeżuchy.


Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy