Reklama

Zupa z warzywami

Pyszna wiosenna zupa.

Składniki

  • 50 dag ziemniaków
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • marchewka
  • 25 dag kapusty
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • różyczka brokuła
  • pieprz
  • śmietana

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną cebulę, marchewkę i czosnek. Stale mieszając, przyrumień i dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Posyp solą, pieprzem i smaż przez 5 minut. Całość zalej bulionem, dodaj kapustę i brokuł. Gotuj, aż kapusta będzie miękka. Zupę zapraw kwaśną śmietaną.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy