Reklama

Zupa ziemniaczana z kurkami

Składniki

  • 50 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • świeży tymianek
  • 800 g ziemniaków
  • 150 g marchewki
  • 20 g masła
  • pieprz
  • 1 l bulionu
  • 250 g kurek
  • 150 g śmietany

Przygotowanie:

Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Połowę cebuli usmażyć na maśle, dodać pokrojone na kawałki obrane ziemniaki i marchewkę. Dodać listki tymianku, pieprz, wlać bulion. Gotować 15-20 minut pod przykryciem.

Kurki dobrze oczyścić. Zupę zmiksować, dodać śmietanę. Boczek usmażyć na patelni, dodać pozostałą cebulę i kurki, usmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Na talerze nakładać zupę i grzyby na boczku oraz po łyżce śmietany.

Zobacz także:

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy