Kolorowe koreczki

Składniki
- koperek
- 6 małych korniszonki
- 1 opakowanie pumpernikiel
- 2 duże plastry wędzony łosoś
- 1 opakowanie mozzarella w kulkach
- jajko
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
- 10 dag mielona polędwica wołowa
- 1/3 sztuki ogórek
- 6 sztuk oliwki faszerowane papryką
- 1/2 sztuki biała cebula
- 6 sztuk pomidorki koktajlowe
- kilka gałązek bazylia
3-4 osób
Pumpernikiel pokrój w małe kwadraciki. Każdy plaster łososia na 3 paski. Ogórka potnij na 6 słupków. Obwiń łososiem. Na wykałaczkę nabij oliwkę, łososia, a na koniec pumpernikiel. Udekoruj koperkiem. Tatara wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem oraz papryką. Posiekaj cebulę. Z przyprawionego mięsa formuj maleńkie kuleczki, część panieruj w posiekanej cebuli, resztę w słodkiej papryce . Układaj na kwadracikach pumpernikla, na tym po korniszonku, zepnij wykałaczką.
Osącz mozzarellę, pomidorki pokrój na połówki, listki bazylii oderwij od gałązek. Pomiędzy połówkami pomidorka umieść listek bazylii, kulkę mozzarelli i ponownie bazylię. Zepnij wykałaczką. Wszystkie koreczki ustaw na jednym półmisku.