Dagmar von Cramm "Moja zielona dieta"

Autorka w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura.

Okładka książki "Moja zielona dieta"
Okładka książki "Moja zielona dieta"materiały prasowe

W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów przygotowania czy przechowywania dań.

Dzięki wskazówkom bez problemu pogodzimy odchudzanie z pracą i obowiązkami. Z publikacji dowiemy się też, które produkty zawarte w przepisach można nawzajem zastępować tak, aby wartość kaloryczna pozostała taka sama.

To dwa w jednym - idealny poradnik dla czytelnika, który chce schudnąć bez efektu jo-jo i książka kulinarna z prostymi przepisami na smaczne i zdrowe dania.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- zawarte w niej cenne porady pozwalają podczas odchudzania skorzystać z możliwości, jakie dają poszczególne pory roku - przepisy ze względu na czas występowania produktów zostały podzielone
na cztery części;

- udowadnia, że dieta nie musi kończyć się efektem jo-jo, a dodatkowo zrzucenie zbędnych  kilogramów może stać się okazją do wyboru smacznej kuchni opartej na zdrowych składnikach i prostych do przygotowania daniach

- przepisy są zilustrowane, przy każdym znajduje się informacja o wartościach odżywczych.

Dagmar von Cramm "Moja zielona dieta". Wydawnictwo Jedność.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas