Dominika Wójciak "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"

111 pomysłów na pyszne dania bez mięsa.

Okładka książki "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"
Okładka książki "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"materiały prasowe

Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw.  Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach.

Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i ogromną przyjemność jedzenia.

Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, której talent wyróżnił sam Gordon Ramsay. Autorka książki Kulinarne opowieści. Zakochana w dalekich podróżach, dobrym winie i kuchni. O gotowaniu, wędrówkach po świecie i swoim sposobie na życie pisze na blogu Kulinarne Bezdroża. Felietonistka miesięcznika PANI.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas