Fine Dining Week w Krakowie i Warszawie
Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych restauracjach w Warszawie i Krakowie. Od 20 do 28 lutego odbędzie się druga edycja Fine Dining Week - festiwalu, podczas którego w wybranych restauracjach można zjeść pięć popisowych dań wybitnych szefów kuchni w cenie 119 złotych.
Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających gości.
Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.
Restauracje uczestniczące w warszawskiej edycji Fine Dining Week: AleGloria, Amber Room, Belvedere, Brasserie Warszawska, Butchery and Wine, Dom Polski (Belwederska 18a, Francuska 11), Dyspensa, Elixir by Dom Wódki, Fusion, Inazia, Kieliszki na Hożej, Joseph’s Bistro, Kieliszki na Próżnej, L’arc Varsovie, La Brasserie Moderne, La Rotisserie, Merliniego 5, Mokotowska 69, N31 by Robert Sowa, Nowa Próżna, Opasły Tom, Osteria, Plato, Rozbrat 20, Signature, Strefa, Tamka 43, Vivandier, Venti-tre, Winosfera Chłodna 31.
Restauracje uczestniczące w krakowskiej edycji Fine Dining Week: Albertina, Biała Róża, Copernicus, Corse, Enoteka Pergamin, Filipa 18, Garden, Hilton Garden Inn, LConcept 13 Bar & Restaurant, Pod Nosem, Qualita, The Olive Restaurant, Twój Kucharz, Wierzynek, Włoska, Zakładka.
Rezerwacje: www.restaurantweek.pl