Jolanta Naklicka-Kleser: Lodovo

To nie jest kolejna książka kulinarna. To namacalny dowód na to, że dzięki odwadze, determinacji i wytrwałym podążaniu za marzeniami
można nie tylko napisać, ale co bywa trudniejsze - wydać książkę. Jolanta Naklicka-Kleser podjęła decyzję, którą wielu uznałoby za pochopną - postawiła wszystko na jedną kartę - odeszła z pracy i wzięła udział w programie Masterchef. Wygrała nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej.

Okładka książki "Lodovo, czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie"
Okładka książki "Lodovo, czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie"materiały prasowe

Gotowanie bliskim sprawia jej najwięcej radości. Dzięki jej sprawdzonym przepisom możesz podawać bliskim mrożone smakołyki z przekonaniem, że jedzą nie tylko pyszne, ale i zdrowe rzeczy. Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie.

Jolanta Naklicka-Kleser w 2013 roku, po 18 latach w korporacji, z dnia na dzień złożyła wypowiedzenie. Do dzisiejszego dnia zastawia się, skąd miała tyle odwagi, aby to zrobić. Teraz już wie, że to była najlepsza decyzja jej życia. To rodzina i bliscy stali się największą motywacją do zmiany dla Jolanty. Dobre, zdrowe dania to sposób, w jaki im okazuję swoją troskę.

Ten bardzo prosty gest, który sprawia autorce wiele radości, przerodził się w pasję, która stała się najważniejszym zajęciem jej życia. Udział w programie Masterchef tylko potwierdził, że to była najlepsza decyzja. Nigdy nie spodziewała się tego, że pasja może stać się sposobem na życie.

W samym sercu Katowic w tajemniczej bramie przy ulicy Kościuszki 12 Jolanta otworzyła Pracownię Smaku, która stała się jej drugim domem. To właśnie tam wytwarza smak i pracuje nad nim, poznając kuchnie całego świata. Tak, jak robiły to nasze babcie, często od podstaw, z miłości do bliskich i szacunku do produktu, który dała matka ziemia.

Z braku czasu i troski o swoją rodzinę powstał pomysł na śniadania w postaci pysznych smoothies oraz na zdrowe przekąski i desery, które ma zawsze pod ręką w zamrażarce. Idąc tym tropem, wytwarzając coraz to nowe smaki, powstał pomysł na książkę Lodovo, zawierającą zbilansowane i co najważniejsze do wykonania w kilka minut przepisy na smothies. A także przepisy na zdrowe lody, które są świetną alternatywa dla "śmieciowego" jedzenia z półek sklepowych.

Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonajcie się, że mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe.

Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie, Jolanta Naklicka-Kleser, premiera: 26.04.2017, wydawnictwo Zwierciadło.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas