Karnawałowy glamour z CIN&CIN
Owocowa słodycz CIN&CIN z nutą pomarańczy OranCini, limonki LemonCini czy klasycznego Bianco sprawią, że każde karnawałowe spotkanie będzie niezapomniane.
Oto karnawałowe przepisy na pyszne koktajle na bazie wermutów CIN&CIN.
CIN&CIN Sorbet Orancini
- 80 ml CIN&CIN Vermouth Orancini
- 20 ml cointreau
- 100 ml soku pomarańczowego
- kruszony lód
- odrobina grenadiny
CIN&CIN Vermouth Orancini, cointreau, sok pomarańczowy i lód mieszamy w blenderze tak, aby uzyskać konsystencję sorbetu. Otrzymany sorbet nakładamy łyżeczką do kieliszka, a na koniec polewamy odrobiną grenadiny.
CIN&CIN Coco Bianco
- 50ml CIN&CIN Vermouth Bianco
- 10 ml jasnego rumu
- 40 ml soku ananasowego
- 30 ml mleczka kokosowego
- kruszony lód
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszka, którego brzeg dekorujemy owocami liczi.
CIN&CIN Bianco Classic
- 40 ml CIN&CIN Vermouth Bianco
- tonic
- cytrynowy twist
- lód w kostkach
Szklankę wypełniamy dużymi kostkami lodu, jednocześnie układając w niej twista ze skórki cytryny. Nalewamy 40 ml CIN&CIN Vermouth Bianco, a następnie uzupełniamy tonikiem.
CIN&CIN Lemoncini fresh
- 40 ml CIN&CIN Vermouth Lemoncini
- 20 ml wódka
- pół limonki w ćwiartkach
- świeże listki mięty
- kruszony lód
Limonki i miętę razem ugniatamy, przysypujemy lodem, dolewamy CIN&CIN Vermouth Lemoncini i wódkę. Następnie mieszamy, a na koniec dokładamy jeszcze odrobinę tłuczonego lodu.