Marcin Mroczek przez miesiąc nie jadł mięsa
Aktor postanowił znaleźć dobre strony izolacji. Domyślacie się, jak odżywiają się aktorzy na planach filmowych? Trudno o regularne i pożywne potrawy. Dlatego w pandemii Marcin Mroczek zaczął eksperymentować w kuchni. Rezultaty?
Marcin Mroczek postanowił sprawdzić się w nowej roli. Tym razem kuchenny blat zamienił na scenę, a na nią zaprosił całą gamę vege produktów. Okazuje się, że przez trzydziestoma dniami Mroczek zrezygnował z jedzenia mięsa. Wszystko z myślą o zdrowiu i planecie. Dlatego teraz popularny bliźniak serwuje dania, które można wykonać w kilka minut i nie trzeba wydać na to fortuny. Jeden z przepisów został nagrany i wrzucony do mediów społecznościowych. Przygotujcie coś do pisania. Może to będzie pomysł na obiad?
"Dobiega końca moje wyzwanie w ramach vegnauary. Przez miesiąc starałem się ograniczyć produkty pochodzenia zwierzęcego z korzyścią dla swojego zdrowia i naszej planety. Myślałem, że będzie to trudne, ale okazało się, że wcale nie. Jest wiele produktów, które zastępują te tradycyjne i nie musimy rezygnować ze swoich ulubionych dań. Dzisiaj spaghetti neapolitana z dodatkiem wegańskiego odpowiednika parmezanu od Violife_foofs. Zrobicie go w 10 min! Zresztą sami zobaczcie"- napisał Mroczek na swoim Instagramie.
Jeżeli wśród obserwatorów przeważają fani pizzy to Marcin Mroczek pomyślał także o nich udzielając cennych rad.
"Macie swój sprawdzony przepis na pizzę? Uwielbiam takie wieczory jak te. Wspólnie zrobiona pizza smakuje najlepiej. Dzisiaj będzie trochę w innym wydaniu. Zamiast klasycznego sera czy parmezanu użyliśmy cheddara od Violife, który ma roślinny skład i może być alternatywą m.in.: dla osób uczulonych na nabiał. Nasz Ignacy w końcu mógł spokojnie najeść się do syta i nie dostać wysypki"- napisała Mroczek na swoim profilu.
>>>Zachęcamy do oddania głosu>>>>
Agnieszka Sienkiewicz nominowana jest w plebiscycie Telekamery 2021 w kategorii "Aktorka". Głosuj online!
Głosowanie trwa do 11 lutego.
Zobacz także: