"Tutto bene"
Gęsta kryminalna intryga, półświatek ukraińskiej imigracji i smak włoskiej kuchni.
W "Tutto bene" - modnej warszawskiej restauracji - klient je dobrą kolację, płaci, zostawia napiwek, a na odchodnym strzela do kelnerki. Kilka dni później ginie kucharz. Pojawia się, a w zasadzie znika, dziecko postrzelonej kelnerki. Wszystko się komplikuje... A przecież, jak mówi jeden z bohaterów: "powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze". Sprawę próbuję rozwiązać komisarz Górzyański, a Grzegorz i Zosia, pracownicy restauracji, dzielnie mu w tym pomagają.
Tandem kucharzy Kalicka-Zawadzki przyrządził smakowity kryminał, pełen nieoczekiwanych zwrotów akcji, napięcia, z zakończeniem, które zaskakuje, podobnie jak przepiórka w suflecie.
Manula Kalicka - autorka bestsellerowych powieści m.in. "Tata, one i ja", "Wojny, Rembrandta i dziewczyny z kabaretu", dziennikarka współpracująca z tygodnikiem "Polityka".
Zbigniew Zawadzki - biochemik, wydawca, agent literacki, tłumacz.
"Tutto bene"
Wydawnictwo Prószyński i S-ka