Reklama

Kulinarne podróże po Chorwacji

Chorwacja to jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych wybieranych przez Polaków. Niezwykłe plaże, ciepłe morze, przejrzyste jeziora, góry, bogate dziedzictwo kulturalne, doskonałe jedzenie i cenione wina - oto kraj na wymarzony urlop. Dla ciekawych świata, spragnionych słońca, a także dla wytrawnych smakoszy nakładem wydawnictwa National Geographic ukazał się niezwykły przewodnik "Kulinarne podróże po Chorwacji" - pełen opisów malowniczych krajobrazów i przepisów na pyszne, śródziemnomorskie dania.

"Kulinarne podróże po Chorwacji" to doskonała propozycja dla osób, które już odwiedziły Chorwację oraz tych, którzy dopiero planują tam pojechać i cieszyć się smakami kuchni chorwackiej. Książka jest jednocześnie przewodnikiem po najciekawszych zakątkach tego różnorodnego kraju, jak i zbiorem znakomitych przepisów kulinarnych opartych na tradycji chorwackiej i śródziemnomorskiej.

"Istria, Primorie i Kvarner", "Dalmacja", "Zagrzeb i okolice", "Zagorje", "Slawonia" - każdy region Chorwacji ma swoje smaki i "smaczki". Przewodnik w czytelny i przejrzysty sposób przedstawia wszystko czego warto tam skosztować. Wybór terminu podróży ułatwi praktyczne kalendarium najważniejszych festiwali i wydarzeń w Chorwacji.

Reklama

Creme de la creme każdego rozdziału są starannie wyselekcjonowane przepisy na potrawy kuchni chorwackiej. Bazują one na składnikach takich jak ryby, owoce morza, oliwa z oliwek, sery, makarony, wina, świeże warzywa i owoce czy wysokiej jakości mięso. Proponowane w książce dania charakteryzują się bogactwem smaków, co docenią nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Dodatkowym walorem zamieszczonych przepisów jest to, że zostały w nich wykorzystane produkty dostępne w polskich sklepach. Dzięki temu we własnej kuchni łatwo odtworzymy tradycyjne smaki Chorwacji, a myślami odpłyniemy do słonecznych wakacji...

Książka została wydana we współpracy z chorwacką firmą Podravka, która jest wiodącym producentem spożywczym i zarazem kulinarnym ekspertem w kuchni chorwackiej. Na polskim rynku firma Podravka obecna jest od 1970 roku oferując szeroką gamę produktów idealnych do przygotowania śródziemnomorskich potraw. W książce "Kulinarne podróże po Chorwacji" znajdziemy oryginalne, autorskie przepisy Szefów Kuchni Podravka, oparte na chorwackiej i śródziemnomorskiej tradycji. Proponowane przepisy kulinarne bazują na najwyższej jakości produktach z portfolio firmy, które podkreślą wyjątkowość każdej potrawy i sprawią, że nasza kuchnia wypełni się wyrazistym aromatem rodem ze słonecznej Dalmacji czy Istrii. Niepowtarzalne smaki, eksplozja kolorów oraz różnorodne produkty firmy Podravka zawarte w książce otworzą czytelnikom magiczny świat kuchni znad Adriatyku i zabiorą w niezapomnianą kulinarną podróż po najciekawszych zakątkach Chorwacji.

Podróże Kulinarne po Chorwacji
Wydawnictwo książkowe National Geographic

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy