Reklama

Reklama

Wielkanocne inspiracje

Kiełbasa w piwie

Przekąska na wielkanocny stół.

Składniki

  • 6 surowych białych kiełbasek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • szczypta mielonych goździków
  • szklanka piwa
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Posmaruj tym kiełbaski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej jasnym piwem. Całość oprósz majerankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 °C. Piecz przez godzinę, aż wierzchy kiełbasek ładnie się zarumienią. W czasie pieczenia wędlinę polewaj wytworzonym sosem.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje