Warzywne zapiekanki. Jakie produkty wykorzystać do ich przygotowania?

Ewa Wachowicz
Ewa WachowiczAKPA
Zapiekanka warzywna z jajkami
Zapiekanka warzywna z jajkamiarchiwum prywatne

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • kilka różyczek brokułu
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ cukinii
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
  • kawałek twardego sera żółtego
  • listki bazylii do dekoracji

Składniki

  • 1 brokuł
  • 1 kalafior
  • 1 por
  • 300 g wędliny
  • 3 kulki mozzarelli
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

BESZAMEL:

  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 150 g sera żółtego
Zapiekanka gratin
Zapiekanka gratinarchiwum prywatne

Składniki

  • 1½ kg ziemniaków
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 250 ml mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • 200 g sera żółtego
Nie ma nic lepszego od zapiekanych warzyw
Nie ma nic lepszego od zapiekanych warzywarchiwum prywatne

Składniki

  • 250 g bakłażana
  • 250 g cukinii
  • 250 g różnokolorowych papryk
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżek oliwy
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Choroba naszych czasów - wypalenie zawodowe. Dr Anna Kieszkowska-Grudny i Katarzyna Motelska u Katarzyny ZdanowiczInteria.plINTERIA.PL