Ewa gotuje

Artykuły (10)

  • Karpatka Ewy Wachowicz

    • Wtorek, 29 marca 2022 (04:40)
    Blaty ciasta parzonego z charakterystycznymi wzniesieniami, przełożone kremem budyniowym i posypane cukrem pudrem – to właśnie Karpatka – deser, którego nikomu nie trzeba przedstawiać....
  • Bomby z hawerfloków

    Bomby z hawerfloków

    • Czwartek, 13 maja 2021 (08:33)
    Deser doskonale znany przez wszystkie śląskie dzieci.
    Ewa gotuje, Ewa Wachowicz, deser
  • Rolada zagłębiowska

    Rolada zagłębiowska

    • Czwartek, 13 maja 2021 (08:05)
    Czy różni się wersja rolady z Zagłębia od klasycznej rolady śląskiej? Po pierwsze robiona jest z wieprzowiny a nie wołowiny, po drugie mięso faszeruje się leśnymi grzybami, które używane...
    Ewa gotuje, Ewa Wachowicz

Wideo (349)

    • Poniedziałek, 25 listopada (17:20)
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku. W garnku roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone w kostkę cebule. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Kapustę...  
    • Czwartek, 21 listopada (17:53)
    Z boczku odciąć skórę i ułożyć na dnie kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić do kociołka. Dodać smalec. Po chwili dorzucić mięso pokrojone w dość dużą...  
    Ewa gotuje, dynia, przystawki
    • Piątek, 15 listopada (11:41)
    Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...  
    Ewa gotuje, indyk