Babka octowa fiołkowa

Babka octowa fiołkowa, fot. Krzysztof Kozanowski
Babka octowa fiołkowa, fot. Krzysztof KozanowskiTwój Styl

Składniki

  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 100 g cukru fiołkowego + 2 łyżki na cukier puder
  • 100 g cukru białego drobnokrystalicznego
  • 180 g mąki tortowej
  • 1,5 łyżki octu spirytusowego
  • 1,5 łyżki wody
  • 4 łyżki oleju rzepakowego do pieczenia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania
  • forma do babki
Filet z łososia z risotto z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynowąStyl.pl
Twój Styl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?