Chantarelle: Krem peelingujący, enzymatyczny LUMI-CREAM
Peelingujący krem enzymatyczny dla skóry twarzy, pod oczami i powiek. Delikatnie i skutecznie wygładza oraz rozjaśnia, wyrównuje koloryt i redukuje plamy o różnej etiologii.
Zawiera enzymy z papai, naturalne saponiny z mydlnicy lekarskiej oraz nawilżający i stymulujący keratynizację ekstrakt z rabarbaru, rozjaśniający ekstrakt z egzotycznej rośliny indyjskiej Punarnava. Przeznaczony dla każdego typu skóry, także wrażliwej.
Ekstrakt z papai - zawiera papainę, enzymy naturalnie występujące w owocach papai - rozluźniające połączenia między korneocytami i złuszczające martwe komórki naskórka. Wygładzają skórę i przygotowują ją do przyjęcia składników aktywnych preparatów pielęgnacyjnych.
Ekstrakt z Punarnava - indyjskiej endemicznej rośliny o właściwościach rozjaśniających, wyrównujących koloryt i redukujących plamy o różnej etiologii.
Ekstrakt z rabarbaru - ma działanie nawilżające i stymulujące keratynizację.
Ekstrakt z mydlnicy (Saponaria) - właściwości kosmetyczne mydlnicy wynikają z obecności saponin w jej składzie chemicznym. Ekstrakty z mydlnicy to naturalne detergenty (saponiny) o działaniu witalizującym. W zastosowaniach dla skóry tłustej, saponiny działają łagodnie oczyszczająco i udrażniająco, co pomaga w zwalczaniu nadmiernego wydzielania sebum.
Sposób użycia: Stosować 1 w tygodniu. Nałożyć preparat delikatnymi kolistymi ruchami na oczyszczoną z makijażu skórę twarzy i szyi, zostawić na 5 min. i zmyć ciepła wodą. Skórę stonizować i nałożyć odpowiedni preparat pielęgnacyjny.
Cena: 89 zł.