Reklama

Czekolada i migdały

Pielęgnacja ze słodką nutą przyniesie twojej skórze wiele korzyści.

Ujędrniająca czekolada

Czekoladowe preparaty pielęgnujące odżywiają i upiększają skórę. Zawierają również kofeinę, która pobudza mikrokrążenie skóry, działa ujędrniająco i wyszczuplająco. A przy tym, apetycznie i pięknie pachną!

Jeśli borykasz się z cellulitem, a skóra twojego ciała staje się mniej jędrna, zamiast balsamu nawilżającego zacznij stosować preparat z masłem kakaowym. Bogaty w kofeinę, pobudzającą mikrokrążenie, wzmocni i ujędrni skórę, zmniejszając też objawy cellulitu.

Czekoladowy ekstrakt dodawany do preparatów pielęgnujących nawilża i rewitalizuje skórę. Często jest więc składnikiem balsamów i żeli myjących. Tego typu kosmetyki dobrze wpływają też na poprawę nastroju, bowiem sam zapach czekolady odpręża i pobudza powstawanie hormonów szczęścia (tzw. endorfin).

Reklama

Czekoladowa kąpiel doda też urody twoim włosom. Szampon z czekoladowym ekstraktem to dla nich źródło energii i blasku.

Odmładzające migdały

Olejek z migdałów - nasion pochodzącego z Azji migdałowca, to jeden z najlepszych olejów kosmetycznych. Słynie z właściwości zmiękczających i uelastyczniających skórę. Ale nie tylko.

Bogaty w lipidy olejek migdałowy odnawia naturalny, hydrolipidowy płaszcz skóry, co wpływa na poprawę jej natłuszczenia i nawilżenia. Aby mieć zadbaną, elastyczną skórę, balsam czy krem z olejem migdałowym stosuj przez cały rok.

Drobinki z mielonych migdałów często wykorzystywane są w preparatach oczyszczających i złuszczających skórę. Peeling migdałowy nie tylko wygładzi twoją skórę, ale pozostawi ją przyjemnie, delikatnie pachnącą. Proteiny z migdałów stymulują też wzrost energii w komórkach skóry, dzięki czemu usuwają oznaki zmęczenia i stresu.

Jeśli więc na twojej cerze widać oznaki zmęczenia czy niewyspania, nałóż na nią maseczkę wzbogaconą ekstraktem z migdałów. Dla osób z wrażliwą, delikatną cerą polecane są łagodne peelingi z kwasem migdałowym. Odświeżają i odmładzają skórę.

Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: czekolada | migdały
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy