Czekoladowe ciasto z cukinią

Zdrowszy skład, czekoladowy smak.

Czekoladowe ciasto z cukinią
Czekoladowe ciasto z cukinią123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. 120 g orzechów bardzo drobno posiekaj lub zmiel.

2. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

3. Jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i jajka ucieraj ręcznie przez 5 minut. Wlej olej, cały czas mieszając.

4. Wymieszaj mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodaj cukinię, orzechy. Wyłóż na blachę o wymiarach 24 x 36 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 45 minut w 175 st. C Dokładnie ostudź.

5. Podgrzej w garnuszku olej kokosowy i śmietankę, dodaj czekoladę. Wymieszaj.

6. Gdy masa przestygnie, wyłóż ją na ciasto. Posyp resztą posiekanych orzechów. Podawaj z kleksem bitej śmietany.

Zobacz także:

Rafał Królikowski o „Ludziach inteligentnych”Styl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas