Czekoladowe ciasto z cukinią
Zdrowszy skład, czekoladowy smak.
Przygotowanie:
1. 120 g orzechów bardzo drobno posiekaj lub zmiel.
2. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
3. Jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i jajka ucieraj ręcznie przez 5 minut. Wlej olej, cały czas mieszając.
4. Wymieszaj mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodaj cukinię, orzechy. Wyłóż na blachę o wymiarach 24 x 36 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 45 minut w 175 st. C Dokładnie ostudź.
5. Podgrzej w garnuszku olej kokosowy i śmietankę, dodaj czekoladę. Wymieszaj.
6. Gdy masa przestygnie, wyłóż ją na ciasto. Posyp resztą posiekanych orzechów. Podawaj z kleksem bitej śmietany.
Zobacz także: