Dotleń skórę jesienią

​Peelingi złuszczą zanieczyszczenia i odświeżą naskórek. Ten zabieg warto wykonywać regularnie. Jak zrobić to w zaciszu domowym? Składniki znajdziemy w kuchni.

 Szklankę płatków zalej 1/4 szklanki mleka. Idealnie wygładza skórę
Szklankę płatków zalej 1/4 szklanki mleka. Idealnie wygładza skórę 123RF/PICSEL

Kiedy za pomocą peelingu usuniesz martwe komórki, odsłonisz jej ładniejszy kolor.

Aby zrobić peeling ciała, posmaruj je oliwą (wystarczą dwie łyżki) i wymasuj szorstką rękawicą. Możesz też zrobić peeling z połowy szklanki cukru i łyżki oliwy.

Do peelingu twarzy idealne będą płatki owsiane albo otręby ryżowe wymieszane z mlekiem (szklankę płatków zalej 1/4 szklanki mleka).

Możesz też zaparzyć kubek zielonej herbaty, a gdy przestygnie, wlej do naczynia jej dwie łyżki, dodaj po łyżce cukru i miodu. Miksturę nałóż na świeżo umytą twarz, pocieraj wilgotnym ręcznikiem i spłucz.

Zobacz także: 

Ameryka Express, pierwsze zdjecia z planu i oficjalny skład Styl.pl/materiały prasowe
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas