Smaczne ciasto bez jajek? To możliwe!
Chcesz przygotować pyszne ciasto, ale okazuje się, że nie masz w domu podstawowego składnika? Nie martw się, bo zawsze znajdzie się alternatywne rozwiązanie. Czym "związać" produkty, jeżeli w domu zabraknie jajek?

Masz ochotę na ciasto lub inny deser, ale niestety nie zrobiłaś zakupów i w domu nie masz ani jednego jajka? Okazuje się, że wcale nie musisz prosić o pomoc sąsiadki ani biec w pośpiechu do najbliższego sklepu. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale świetnym zamiennikiem jajka może być... banan.
To wcale nie jest żart! Wystarczy zmiksować banana w taki sposób, aby powstała w miarę jednolita papka, która zwiąże pozostałe składniki, a także pozwoli ciastu wyrosnąć tak, by było smaczne.
Pół dużego, dojrzałego banana odpowiada jednemu jajku, więc oblicz, ile jajek potrzebujesz do swojego wypieku i do dzieła!
Zobacz także: