Reklama

Warzywa i owoce na kosmetyczne problemy

Jedzenie poszczególnych warzyw i owoców pozwoli nam zaopatrzyć organizm w niezbędne składniki i tym samym uporać się z niektórymi problemami natury kosmetycznej.

Nieciekawy koloryt skóry - wskazane jest w takim wypadu systematyczne spożywanie marchwi, warzyw i owoców o pomarańczowym i ciemnozielonym kolorze (zawierają one beta-karoten).

Na wypryski i krostki pomoże rzeżucha (bogata w witaminę C, B, PP i E oraz chrom, jod, żelazo, siarkę, wapń i białko). Możemy dodawać ją do sałatek, zup i kanapek.

Z kolei na starzenie się skóry, niedotlenienie, przebarwienia skóry pojawiające się u starszych osób, wskazane jest jedzenie orzechów, kiełków pszenicy, brzoskwiń i pełnoziarnistego chleba (zawierają witaminę E).

Reklama

Cellulit - w jego pozbyciu się pomoże nam kiszona kapusta (odtruwa organizm, wzmacnia tkankę łączną, usuwając z niej nadmiar wody).

Szara, zmęczona, pozbawiona blasku cera - z tym problemem poradzi sobie pietruszka, cytrusy, brokuły, papryka, truskawki i czarna porzeczka (zawierają witaminy C i E).

Popękane naczynka krwionośne - funkcjonowanie układu krwionośnego wspomagają maliny, truskawki, porzeczki i poziomki. Podnoszą odporność i elastyczność ścianek naczyń krwionośnych.

Nadmiernie wysuszona skóra z pogrubionym naskórkiem - pomoże nam systematyczne spożywanie czerwonych i ciemno-zielonych owoców i warzyw.  

MWMedia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy