Wciąż opalona

​Jak bardzo starałaś się złapać trochę brązu, ale masz wrażenie, że za chwilę znowu będziesz zupełnie blada? Możesz być opalona jeszcze przez jakiś czas - samoopalacze i balsamy brązujące plus odpowiednia pielęgnacja i dieta, to tajemnica skóry muśnietęj słońcem.

Jedz produkty bogate w beta-karoten. Znajdziejsz go w: marchewce, papryce, pomidorach, morelach i brzoskwiniach.
Jedz produkty bogate w beta-karoten. Znajdziejsz go w: marchewce, papryce, pomidorach, morelach i brzoskwiniach.123RF/PICSEL

O tym, jak trzeba o nią dbać po lecie - piszemy na stronie obok. Nawilżanie to pierwszy krok do podtrzymania wakacyjnej opalenizny, bo jeśli skóra ma właściwy poziom wilgotności, wolniej traci opaleniznę. Codziennie, najlepiej rano i wieczorem, stosuj balsam, a raz w tygodniu rób peeling. Co dwa dni z kolei wcieraj w skórę balsam brązujący.

Od samoopalacza różni się on tym, że zawiera mniej składników barwiących skórę i więcej pielęgnacyjnych. Poza tym przy balsamie brązującym jest mniejsze ryzyko brzydkich plam i przebarwień, a skóra jest tylko lekko opalona - zwłaszcza jeśli zastosujesz produkt do jasnej karnacji

Na twarzy możesz dodatkowo zastosować sztuczki z bronzerem i ciemniejszym pudrem rozświetlającym. Bronzer doda koloru, a puder wpuści słońce na twarz. Oczywiście nie możesz z nimi przesadzić. Wystarczy lekko musnąć policzki, brodę i skronie. Zrób to za pomocą pędzla. Jeszcze tylko szklanka soku z marchwi i ciesz się opalenizną.

IK

Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas