Wielkanocny pasztet Magdy Gessler

Soczysty i puszysty pasztet według przepisu Magdy Gessler 123FR/Picsel
Soczysty i puszysty pasztet według przepisu Magdy Gessler 123FR/PicselArtur ZawadzkiEast News
Prawdziwy dobry pasztet ma być pulchny, puszysty, taki jak krem. Trzeba go wyrabiać tak, jak się wyrabia kiełbasę
radzi restauratorka

Pasztet wielkanocny Magdy Gessler składniki:

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 500 g łaty wołowej
  • 300 g podgardla wieprzowego
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 100 g smalcu, najlepiej gęsiego
  • 80 g suszonych grzybów
  • 4jajka
  • 100 ml śmietanki 30%
  • włoszczyzna: 2 marchewki, 2 duże cebule, kawałek selera, 1 pietruszka
  • 2 czerstwe bułki np. kajzerki
  • przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, gałka muszkatołowa, ziele angielskie (8 kulek), liść laurowy (4 sztuki)

Pasztet wielkanocny Magdy Gessler sposób wykonania:

Pasztet wielkanocny Magdy Gessler długo zachowuje świeżość
Pasztet wielkanocny Magdy Gessler długo zachowuje świeżość123RF/PICSEL
"Ewa gotuje": Pasztet drobiowy z herbatnikamiPolsatPolsat