Wybierz kuchenne nożyczki

Różnią się ostrzem i uchwytem. Delikatne nożyczki zastosujemy do cięcia ziół, masywniejsze wykorzystamy do cięcia warzyw. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Jeden rodzaj nożyczek nie sprawdzi się w kuchni
Jeden rodzaj nożyczek nie sprawdzi się w kuchni 123RF/PICSEL

Do siekania ziół, zamiast pracowicie kroić je nożem, możesz użyć nożyczek z wieloma ostrzami. Do cięcia na porcje pieczonego kurczaka lub kaczki warto mieć nożyce do drobiu z lekko zakrzywionymi ostrzami. Można nimi też porcjować ryby.

Aby skrócić czas i ułatwić sobie pracę, możesz zaopatrzyć się w nożyce kuchenne do cięcia na plastry warzyw, kiełbasy i żółtego sera. Są masywne i specjalnie wzmocnione.

Zobacz także: 

Ameryka Express, pierwsze zdjecia z planu i oficjalny skład Styl.pl/materiały prasowe
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas