Mięso w tym opakowaniu może zaszkodzić

Zamknięte szczelnie w folę. To nie największy grzech. Opakowanie skrywa jeszcze jedną tajemnicę. Białe podkłady, na których układane jest mięso w tackach, to prawdziwy wróg organizmu.

123RF/PICSEL

Mięso w tym opakowaniu może zaszkodzić

Dodatkowo wkładka pochłania wszystkie mięsne wydzieliny, dbając o to, aby produkt idealnie prezentował się w sklepowym świetle.
Powody do zmartwień byłyby mniejsze, gdyby chemiczny podkład miał zabezpieczone krawędzie.
Niestety często dzieje się tak, że biały wkład nie ma zgrzanych boków i chemiczna wydzielina sączy się i miesza z tą mięsną.

Taki duet to tykająca bomba, którą fundujemy sobie w porze obiadowej.
Żelowa maź to m.in. poliakrylan sodu. Z tą substancją nie ma żartów, kiedy  wchodzi w reakcję z innymi związkami chemicznymi (jest wykorzystywana m.in. przy produkcji pieluch dla dzieci).

Rozregulowanie pracy układu trawiennego to początek dolegliwości, które mogą mieć różny przebieg.
+6
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas