Jagody goji: Jak jeść, żeby schudnąć?

Pochodzące z dalekiego wschodu czerwone owoce są coraz częściej doceniane także w Europie, a to za sprawą niezwykłych właściwości.

123RF/PICSEL

Jagody goji: Jak jeść, żeby schudnąć?

Jagody goji doceniane są szczególnie wśród osób dbających o linię. Przez lata reklamowano owoc jako cudowny środek na spalanie tłuszczu. Prawdą jest, że mogą wspomóc metabolizm, ale nie są w stanie zredukować masy ciała. Jak jeść jagody goji, żeby poprawić trawienie?
Jeśli chcemy wpłynąć na poprawę metabolizmu, powinniśmy zjadać od 5 do 15 gramów jagód. Można je spożywać w dwóch formach: suszonych lub świeżych owoców. Pierwsze z nich są dostępne niemal w każdym sklepie. Znacznie trudniej znaleźć te drugie. 

Niezależnie od tego, na które jagody się zdecydujemy, nadadzą się na pyszną przekąskę lub dodatek do ulubionych dań. Jedzone regularnie mogą przynieść zauważalne efekty już po miesiącu.
Jagody goji to bogate źródło minerałów i witamin. Jedząc je regularnie, dostarczamy do organizmu witaminy A, C i tych z grupy B oraz żelazo, wapń czy cynk. Jagody zawierają też przeciwutleniacze, karoteny, duże ilości białka i błonnika. W 100 gramach owoców znajdziemy aż 11 gramów białka!
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas