Czerwona kapusta wolna od pestycydów

article cover
Picsel123RF/PICSEL

Czerwona kapusta wolna od pestycydów

Wszelkie stany zapalne, opuchlizny, obrzęki znikały po kilku kuracjach. Czerwona kapusta w naszej diecie ma też wpływ na zdrowe zęby i wzmacnia kości. Zanim zabierzemy się za gotowanie, warto poznać kilka cennych rad. Po pierwsze przed krojeniem warzywa warto posmarować dłonie oliwą, nie zafarbują i łatwo je odmyjemy. Po drugie, jeżeli nie chcemy, aby kapusta rozsadzała nam brzuch, do garnka warto wrzucić kminek i łyżeczkę płynnego miodu, wówczas kapusta będzie lekkostrawna.
Wszelkie stany zapalne, opuchlizny, obrzęki znikały po kilku kuracjach. Czerwona kapusta w naszej diecie ma też wpływ na zdrowe zęby i wzmacnia kości. Zanim zabierzemy się za gotowanie, warto poznać kilka cennych rad. Po pierwsze przed krojeniem warzywa warto posmarować dłonie oliwą, nie zafarbują i łatwo je odmyjemy. Po drugie, jeżeli nie chcemy, aby kapusta rozsadzała nam brzuch, do garnka warto wrzucić kminek i łyżeczkę płynnego miodu, wówczas kapusta będzie lekkostrawna.Picsel123RF/PICSEL
 To warzywo bogate w witaminę C jest zalecane przy stanach zapalnych. Sok z czerwonek kapusty wspomaga odchudzanie. Wypłukiwanie toksyn to nie jedyna zaleta dorodnej kapusty. Okazuje się, że czerwona kapusta zawiera 10 razy więcej witaminy A od swojej bladej kuzynki. Zajadanie się nią ma pozytywny wpływ na jędrność i elastyczność naszej skóry. Niegdyś liście kapusty rozbijało się tłuczkiem i przykładało do ciała.
To warzywo bogate w witaminę C jest zalecane przy stanach zapalnych. Sok z czerwonek kapusty wspomaga odchudzanie. Wypłukiwanie toksyn to nie jedyna zaleta dorodnej kapusty. Okazuje się, że czerwona kapusta zawiera 10 razy więcej witaminy A od swojej bladej kuzynki. Zajadanie się nią ma pozytywny wpływ na jędrność i elastyczność naszej skóry. Niegdyś liście kapusty rozbijało się tłuczkiem i przykładało do ciała.Picsel123RF/PICSEL
Po trzecie, jeżeli chcemy podkreślić smak, warto dodać odrobinę konfitury z wiśni, tej nuty na talerzu nikt nie zapomni. I jest jeszcze coś. Kolor, ten cudowny fiolet nie straci na wyrazistości, jeżeli przed gotowaniem nieco zakwasimy wodę, dodając do niej ocet lub łyżkę soku z cytryny.
Po trzecie, jeżeli chcemy podkreślić smak, warto dodać odrobinę konfitury z wiśni, tej nuty na talerzu nikt nie zapomni. I jest jeszcze coś. Kolor, ten cudowny fiolet nie straci na wyrazistości, jeżeli przed gotowaniem nieco zakwasimy wodę, dodając do niej ocet lub łyżkę soku z cytryny.Picsel123RF/PICSEL
zdjęcie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?