Kasza jaglana. Dlaczego warto ją jeść?

article cover
123RF/PICSEL

Kasza jaglana. Dlaczego warto ją jeść?

Fundując sobie kaszę jaglaną, uzupełniamy niedobory miedzi i żelaza.
Fundując sobie kaszę jaglaną, uzupełniamy niedobory miedzi i żelaza. 123RF/PICSEL
Kasza jaglana jest zalecana przy stanach zapalnych organizmu. Ma dużo przyswajalnego białka.
Kasza jaglana jest zalecana przy stanach zapalnych organizmu. Ma dużo przyswajalnego białka.123RF/PICSEL
Kasza jaglana to bogactwo witamin z grupy B (B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny)).
Kasza jaglana to bogactwo witamin z grupy B (B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny)). 123RF/PICSEL
Kaszę jaglaną możemy ugotować od razu, zalewając ją wrzątkiem, lub najpierw ją uprażyć
Kaszę jaglaną możemy ugotować od razu, zalewając ją wrzątkiem, lub najpierw ją uprażyć123RF/PICSEL
Żeby kasza nie miała gorzkiego posmaku, przed ugotowaniem warto ją uprażyć na suchej patelni albo przelać wrzątkiem.
Żeby kasza nie miała gorzkiego posmaku, przed ugotowaniem warto ją uprażyć na suchej patelni albo przelać wrzątkiem. 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?