Moda na kiszenie ogórków wraca. Powodów jest kilka

Sprawdzone źródło pochodzenia to podstawa przy kiszeniu ogórków. Dobrze kupić je od znajomego rolnika lub sprawdzonego sprzedawcy. Wówczas mamy gwarancję smaku. Co jeszcze zyskujemy? Eksperci wymieniają najważniejsze zalet jedzenia kiszonych ogórków.

article cover
123RF/PICSEL

Moda na kiszenie ogórków wraca. Powodów jest kilka

Sprawdzone źródło pochodzenia to podstawa przy kiszeniu ogórków. Dobrze kupić je od znajomego rolnika lub sprawdzonego sprzedawcy. Wówczas mamy gwarancję smaku. Co jeszcze zyskujemy? Eksperci wymieniają najważniejsze zalet jedzenia kiszonych ogórków.

Poza tym kiszonki mają zbawienny wpływ na nasze trawienie. Dietetycy zalecają je, kiedy mamy problemy z perystaltyką jelit. Są niskokaloryczne.Picsel
Osoby, które jedzą je, regularnie wzmacniają swoją odporność. 123RF/PICSEL
Może cię to zdziwić, ale kiszone ogórki uważane są za naturalny probiotyk.123RF/PICSEL
Jest jeszcze coś. Zielone warzywa zamknięte w słoiku to bogactwo błonnika. Są idealne dla osób, które cierpią na zaparcia.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na