Moda na kiszenie ogórków wraca. Powodów jest kilka

Sprawdzone źródło pochodzenia to podstawa przy kiszeniu ogórków. Dobrze kupić je od znajomego rolnika lub sprawdzonego sprzedawcy. Wówczas mamy gwarancję smaku. Co jeszcze zyskujemy? Eksperci wymieniają najważniejsze zalet jedzenia kiszonych ogórków.

123RF/PICSEL

Moda na kiszenie ogórków wraca. Powodów jest kilka

Poza tym kiszonki mają zbawienny wpływ na nasze trawienie. Dietetycy zalecają je, kiedy mamy problemy z perystaltyką jelit. Są niskokaloryczne.
Osoby, które jedzą je, regularnie wzmacniają swoją odporność.
Może cię to zdziwić, ale kiszone ogórki uważane są za naturalny probiotyk.
Jest jeszcze coś. Zielone warzywa zamknięte w słoiku to bogactwo błonnika. Są idealne dla osób, które cierpią na zaparcia.
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas