Mózg lubi na ostro

O prozdrowotnych właściwościach papryczek chili wiedzieliśmy już wcześniej. Jednak te fakty wychodzą dopiero teraz.

 Jedz je cztery razy w tygodniu. O połowę zmniejszy ryzyko śmierci na tę chorobę
Jedz je cztery razy w tygodniu. O połowę zmniejszy ryzyko śmierci na tę chorobę123RF/PICSEL

Zalecano je, by przyspieszyć metabolizm, rozgrzać się, wspomóc oczyszczanie dróg oddechowych. Ale to nie wszystko!

Badania włoskich naukowców wykazały ostatnio, że chili chroni mózg! Osoby jedzące papryczki cztery razy w tygodniu aż o połowę rzadziej umierają na udar niż preferujące łagodniejsze smaki.

I kolejna dobra wiadomość: chili "działa" niezależnie od stosowanej diety. Kto odżywia się źle, ale je papryczki, już jest chroniony!

Zobacz również:

VII edycja akcji "Burek sam nie poprosi o pomoc"Styl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas