Nie tylko cytryna, czyli alternatywne dodatki do herbaty

article cover
123RF/PICSEL

Nie tylko cytryna, czyli alternatywne dodatki do herbaty

Limonka to świetna alternatywa dla cytryny. Jeżeli więc wolisz tradycyjną herbatę, warto stosować je wymiennie, bo obie są kwaśne i zawierają dużo witaminy C. Limonka ma jej nawet więcej, więc można od czasu do czasu pokusić się o zakup tego owocu!
Limonka to świetna alternatywa dla cytryny. Jeżeli więc wolisz tradycyjną herbatę, warto stosować je wymiennie, bo obie są kwaśne i zawierają dużo witaminy C. Limonka ma jej nawet więcej, więc można od czasu do czasu pokusić się o zakup tego owocu! 123RF/PICSEL
Herbata z mlekiem w Polsce nie jest popularna, ale w Wielkiej Brytanii wprost za nią przepadają! Być może warto jej spróbować. "Bawarka" z pewnością nie jest dla każdego, ale może się okazać, że pokochasz jej delikatny smak.
Herbata z mlekiem w Polsce nie jest popularna, ale w Wielkiej Brytanii wprost za nią przepadają! Być może warto jej spróbować. "Bawarka" z pewnością nie jest dla każdego, ale może się okazać, że pokochasz jej delikatny smak. 123RF/PICSEL
Herbata z miodem doskonale sprawdzi się przy przeziębieniu. Można dodać do niej odrobinę cytryny lub imbiru. Jednak diabetycy oraz osoby, które walczą z nadwagą, powinny go unikać.
Herbata z miodem doskonale sprawdzi się przy przeziębieniu. Można dodać do niej odrobinę cytryny lub imbiru. Jednak diabetycy oraz osoby, które walczą z nadwagą, powinny go unikać. 123RF/PICSEL
Chińscy medycy uważają, że jagody goi mają dobry wpływ na nasze zdrowie, a niektórzy sądzą nawet, że mogą przyczyniać się do wydłużenia i poprawy jakości życia. Nic dziwnego, w końcu są źródłem wielu składników odżywczych. Zawierają m.in. żelazo, cynk, wapń, fosfor i selen, więc warto jest dodawać je do herbaty. Smakują obłędnie. Mogą kojarzyć się z żurawiną, ale nie są tak słodkie.
Chińscy medycy uważają, że jagody goi mają dobry wpływ na nasze zdrowie, a niektórzy sądzą nawet, że mogą przyczyniać się do wydłużenia i poprawy jakości życia. Nic dziwnego, w końcu są źródłem wielu składników odżywczych. Zawierają m.in. żelazo, cynk, wapń, fosfor i selen, więc warto jest dodawać je do herbaty. Smakują obłędnie. Mogą kojarzyć się z żurawiną, ale nie są tak słodkie. 123RF/PICSEL
Pigwa jest dziś bardzo niedocenianym owocem, a szkoda, bo to skarbnica cennych mikroelementów. Wygląda jak małe jabłko, ale jest bardzo kwaśna. Można zrobić z niej przetwory, ale warto też stosować ją jako dodatek do herbaty, by wzmocnić odporność.
Pigwa jest dziś bardzo niedocenianym owocem, a szkoda, bo to skarbnica cennych mikroelementów. Wygląda jak małe jabłko, ale jest bardzo kwaśna. Można zrobić z niej przetwory, ale warto też stosować ją jako dodatek do herbaty, by wzmocnić odporność. 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?