Zakrzepica. Co pomoże rozrzedzić krew?
Wypróbuj te kuracje.
Napój z kurkumy i imbiru
Dwie szklanki wody zmiksuj w blenderze z 0,5 szklanki świeżego soku z cytryny, dwiema łyżeczkami sproszkowanej kurkumy, dwiema łyżeczkami miodu i szczyptą pieprzu (zawarta w pieprzu piperyna zwiększa wchłanianie i uaktywnia prozdrowotne właściwości kurkumy). Napój delikatnie podgrzej (nie więcej niż do 40 stopni). Dodaj plaster pomarańczy. Pij 2-3 razy w tygodniu.
Olej lniany
Codziennie dodawaj do potraw łyżeczkę oleju lnianego. Dzięki wysokiej zawartości kwasów omega-3 hamuje zlepianie się płytek krwi i zapobiega powstawaniu skrzepów. Uwaga! Olej lniany warto włączyć do diety przy wszystkich chorobach krążeniowych.
Wyciąg z kasztanowca
Przyjmuj go trzy razy dziennie po 2,5 ml, rozcieńczony w niewielkiej ilości płynu, najlepiej soku owocowego. W aptece kupisz gotowy wyciąg z kasztanowca.
Zobacz także: