Reklama

Aksamitna zupa krem

Błyskawiczna w przygotowaniu - potrzebujesz zaledwie 20 minut.


Składniki

  • po 1 cukinii, kalarepie i cebuli
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 ząbek czosnku
  • po 1 łyżce masła i oleju
  • 2 łyżki śmietany 22 proc.
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 2 kromki chleba żytniego i rzeżucha do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Cebulę, czosnek, kalarepę i cukinię oczyścić, pokroić. Zrumienić na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać sól, pieprz, przełożyć do garnka. 

2. Wlać bulion, zagotować, dusić przez około 10-12 minut. Zblendować na gładką masę. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

3. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na maśle. Zupę podawać w miseczkach posypaną grzankami oraz udekorowaną rzeżuchą.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy