Reklama

Apetyczne kanapki z domową pastą z awokado

Co powiesz na kanapki z ciekawym połączeniem truskawek i sera pleśniowego? A do tego pasta z awokado... pycha!

Składniki

  • 4 kromki razowego chleba
  • dojrzałe awokado
  • 4 plasterki sera pleśniowego
  • 4 duże truskawki
  • sok z cytryny
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Awokado rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ciemniało. 

2. Przypraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem i wymieszaj. Posmaruj kromki pastą i obłóż plasterkami truskawek. Na każdej kanapce połóż plasterek sera. Udekoruj listkami bazylii. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy