Reklama

Aromatyczne awokado

Jeśli znudziły ci się tradycyjne kanapki, koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

  • pomidor,
  • 2 limonki,
  • 3 awokado,
  • pół cebuli,
  • odrobina startego kminku,
  • papryczka chili,
  • 2 łyżeczki świeżej kolendry,
  • sól,
  • pieprz,
  • świeży ogórek

Przygotowanie

Pomidora obierz ze skórki. Przekrój na pół, wydrąż nasiona, a miąższ drobno posiekaj. Z limonek wyciśnij sok (zostaw plasterek do dekoracji). Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, obierz ze skórki, a następnie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.

Cebulę i oczyszczoną papryczkę chili drobno posiekaj. Wrzuć do miseczki razem z kminkiem i łyżką kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pastą posmaruj ciemne pieczywo udekoruj plastrem świeżego ogórka i posyp resztą kolendry.

Reklama


Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy