Reklama

Aromatyczne ratatouille

Przyrządzaj potrawy z sezonowymi warzywami – dojrzałymi na krzakach pomidorami, papryką czy młodym bobem. Polecamy przepis na mocno warzywne, aromatyczne ratatouille.

Składniki

  • cukinia
  • bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • cebula
  • 3 pomidory
  • ziele angielskie
  • sól i pieprz
  • tymianek, słodka i ostra papryka w proszku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Bakłażana pokrój i posól. Odstaw na 10 minut. Odlej wodę. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę. 

2. Cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj pozostałe warzywa, lekko podsmaż i przełóż do rondla. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój i dołóż do reszty warzyw.

3. Dodaj 2-3 łyżki oliwy, liść laurowy, ziele, przyprawy. Duś ok. 25 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy