Aromatyczny gulasz z ziołami
1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, przekroić na połówki, obraną marchew pokroić w cienkie plasterki, pomidory w kostkę. Tymianek, oregano i rozmaryn drobno posiekać.
2. Mięso pokroić na kawałki. Smażyć 5 min na rozgrzanym oleju, doprawić, przełożyć do rondla. Na patelnię wrzucić pieczarki, usmażyć, dodać do mięsa. Razem usmażyć marchew, cebulę, czosnek, dodać połowę ziół, przełożyć do rondla. Dodać koncentrat, liść laurowy, pomidory i bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
3. Pomidorki cherry dodać do gulaszu na 5 minut przed końcem gotowania, gulasz doprawić. Przełożyć do miski, udekorować kleksami śmietany, posypać pozostałymi ziołami.
Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać