Babeczki cytrynowe

Sypnij garść owoców do ciasta przed rozłożeniem go w papilotkach. Świetnym dodatkiem może być też konfitura. Porcję (ok. 1 łyżka) włóż między 2 porcje ciasta
Sypnij garść owoców do ciasta przed rozłożeniem go w papilotkach. Świetnym dodatkiem może być też konfitura. Porcję (ok. 1 łyżka) włóż między 2 porcje ciasta123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 200 ml mleka 3,2 proc.
  • 1/2 szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 1 cytryna
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • po 1 łyżeczce sody oczyszczonej i proszku do pieczenia
  • cukier puder i świeże owoce do dekoracji (opcjonalnie)
Naleśniki z twarożkiem cytrynowymStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?