Reklama

Babeczki migdałowe z jagodami

Idealna, słodka przekąska do popołudniowej kawy z przepisu Ewy Wachowicz.

Składniki

  • 7 białek
  • szczypta soli
  • 2½ szklanki cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • ½ szklanki mąki tortowej
  • 1½ szklanki mąki migdałowej
  • borówki, maliny, jeżyny
  • cukier puder do dekoracji

Przepis pochodzi z 307. odcinka programu "Ewa gotuje". 

Sposób przygotowania:

Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach. Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy