Babeczki migdałowe z jagodami
Idealna, słodka przekąska do popołudniowej kawy z przepisu Ewy Wachowicz.

Składniki
- 7 białek
- szczypta soli
- 2½ szklanki cukru pudru
- 1 kostka masła
- ½ szklanki mąki tortowej
- 1½ szklanki mąki migdałowej
- borówki, maliny, jeżyny
- cukier puder do dekoracji
Przepis pochodzi z 307. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach. Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.