1. Maliny rozmrażamy na sitku, by odciekł nadmiar soku.
2. Obie mąki przesiewamy i mieszamy ze sobą razem z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jaju, nie przerywając ucierania. Na koniec, partiami wsypujemy mąki, cały czas ucierając, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Formę babkową z kominkiem dokładnie smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Na spód wsypujemy połowę malin i zalewamy ciastem. Wierzch wyrównujemy. Pieczemy 40-45 minut w 180ºC.
4. Ciasto studzimy w blasze około 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, żeby całkowicie ostygło.
5. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i miksujemy. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta i dekorujemy pozostałymi malinami. Kroimy na porcje i podajemy.